2019. augusztus 26., hétfő

Autómentés mélygarázsból

Hogyan kerül ki a lerobbant autó a mélygarázsból?

Mélygarázsból mentés

Az autópályán való lerobbanás után, a második legbosszantóbb eset, amikor a bevásárlás után, szatyrokkal és gyermekekkel megpakolva érkezünk a mélygarázsban parkoló autóhoz, ami nem akar beindulni.

Autómentésre van szükségünk, egy autókkal teli, nehezen hozzáférhető helyről.
A mélygarázsból történő mentés speciális felszerelést és hozzáállást igényel, ezért mindenképpen gyakorlati tapasztalattal rendelkező autómentőt kell hívni!

Mélygarázsból mentés akadályai

A mélygarázsban két nagy akadály van az autómentő előtt, az egyik, hogy alacsony a mennyezet, a darus autómentő pedig nem az. A másik pedig, hogy a szűk, forgalmas helyen a lerobbant autó nagyon nehezen hozzáférhető.

Az ilyet nevezzük nehezített mentésnek, amihez valóban talpraesett profinak kell lenni. Szerencsére nekünk van tapasztalatunk a nehezített autómentések terén is, legyen szó alacsony belmagasságú parkolóházról, vagy éppen árokba borult autóról. Megoldjuk.

Hogyan történik?

Először is, mielőtt betuszkolnánk a csörlős kocsit a mélygarázsba, megpróbáljuk a helyszínen megjavítani az autót. Ez gyakrabban megtörténik, mint gondolná. Az autók típushibákkal küzdenek, ezért a tapasztalatainknak köszönhetően, gyakran már a segélyhívás alatt tisztába kerülünk vele, hogy mi lehet a probléma.

Ha az autó helyben nem javítható, de az alacsony autómentő befér a mélygarázsba, akkor biztonságos módon feltesszük az autót és elszállítjuk a megjelölt szervizbe.

Ha annyira alacsony a mélygarázs magassága, hogy nem férünk be, akkor egy erős, de nem platós autóval kivontatjuk a sérült járművet oda, ahol már fel tudjuk pakolni és biztonságosan rögzíteni az autómentőre.

A mélygarázsból mentéshez komoly szakmai tapasztalat és eszközök kellenek, amiben a csupiautomentes.hu maradéktalanul segíthet.

Összegzés

Az autómentés egyik formája, amit nehezített mentésnek nevezünk, amikor a sérült autó nehezen hozzáférhető, és nem mozdítható. Például, amikor beleborul egy árokba. Vagy, egy hétköznapi helyzet, amikor a bevásárlóközpontban a parkolóban ragadunk egy elromlott autóban, a gyerekekkel és a vacsorának valóval együtt. Ilyenkor gyors és profi mentésre van szükség. Elképzelhető, hogy az autómentő nem fér be az alacsony belmagasságú garázsba, ilyenkor ki kell tudniuk vontatni egy erős autóval, hogy biztonságosan feltehessék a platóra a szállításhoz. De még jobb megoldás, ha ismerik az autó típusát, és a jellemzőbb hibalehetőségeket, felkészülten érkeznek a helyszínre, és helyben megoldják a problémát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése