2021. szeptember 27., hétfő

A darus autómentés előnyei

autómentés

Az elakadt gépjárművek mentésének ma már számos módja adott, melyek között a hagyományos módon történő vontatás mellett többek között a darus mentés is egyre elterjedtebb. Utóbbiról sokan úgy gondolják, hogy feleslegesen drága szolgáltatás és nem éri meg a pénzét, de ez koránt sincs így. Éppen ezért most összegyűjtöttük a darus autómentés előnyeit.

Mikor lehet szükség darus mentésre?

Az utakon bármikor előfordulhat az autósok rémálma, hogy az autó leáll, vagy nem indul újra. Ilyenkor az út szélén állva már csak egy autómentőben bízhatunk. Ennél sajnos sokkal rosszabb ha baleset miatt nem tudunk tovább haladni, de szerencsére a balesetek nagyobbik százaléka nem halálos, a modern autók biztonságtechnikájának hála pedig a legtöbb esetben csak kisebb sérüléssekkel járnak, de persze ettől még az autó mozdulatlanul fogja várni a megmentőjét.

Ilyen esetben vannak olyan helyzetek, amikor az autó mozgásképes marad, bár nem önerejéből, és vannak olyanok is, amikor szinte lehetetlen megmozdítani, mert olyan erősen sérült a futómű, vagy mondjuk torzult a karosszéria, hogy a jármű kerekei már nem képesek elfordulni. Ilyenkor egy hagyományos, rámpás tréler sajnos már nem jelent megoldást. Pontosan ilyenkor jön a képbe a darus autómentő.

Mi is a darus autómentés?

A darus autómentés lényege tulajdonképpen a nevében rejlik. A mentési eljárás során a sérült járművet nem egy rámpán gurítják fel a platóra, hanem egy kifejezetten erre a célra kialakított daruval emelik fel.

Ez a technológia biztonságos elhelyezést tesz lehetővé, anélkül, hogy tovább roncsolódna az autó, majd biztonságosan rögzíthető a platón, a gyors és hatékony szállításhoz.

Darus autómentők felhasználási területei

Fontos megjegyezni azonban, hogy a darus autómentés nem csak ebben az esetben lehet megoldás, hanem például az elhagyatott autók esetében, ahol a gépjármű nem felnyitható állapotú, vagy ahol az autók fékei gyakorlatilag beragadnak, az autó pedig mozdíthatatlan. Emellett azonban akár az egyéb, kerekek, vagy más, mozgásra való alkatrészek híján lévő járművek is szállíthatóak a darus autómentők segítségével.

Emellett a téli időszakban sajnos előfordulhat, hogy a gépjárművek a jeges utak miatt megcsúsznak és az árokba csúszva landolnak. Ilyenkor persze sokan kétségbeesnek, mert nincsenek tisztában vele, hogy hogyan lábalhatnak ki a kialakult szituációból. Az ilyen eseteke gyakran a szélsőséges időjárási körülmények is nehezítik, így mindenképp olyan alternatívára van szükség, amire nincs hatással a fagy, erős havazás sem. A darus autómentés természetesen ideális választás ilyen esetekben is.

Darus mentés előnyei

A darus autómentőnek tehát több előnye is van, ami miatt megfelelő választás lehet nehéz helyzetekben is. Többek között ilyen előny a:

  • biztonságos és
  • hatékony jármű mozgatási képesség
  • könnyű rögzíthetőség
  • egyszerűbb szállítási mód
  • mozgásképtelen jármű szállítási lehetősége

Megbízható darus autómentő kiválasztása

Amennyiben például szükségünk lenne gyors autómentésre Harkányban, vagy a Dél-Dunántúlon, akkor érdemes helyi szakértőt felkeresnünk. Amennyiben ezen a téren egy megbízható autómentőt keresünk, akkor az alábbi elérhetőségek valamelyikén érdemes segítségért folyamodnunk:·

  • +36 70 946 1112 vagy
  • +36 70 660 4868

Összegezve

A darus autómentés tehát számos helyzetben segítségünkre lehet, ráadásul a mentés és a szállítás során is megbízható, biztonságos megoldást kínál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése