2016. december 6., kedd

Miért kötik rá a laptopra a szervizben az autót?

Szerviz diagnosztika autó
Személyautó laptopos vizsgálata

Komputeres diagnosztika télen is


A személyautók komputeres diagnosztikájának során a szervizben leolvassák egy laptop segítségével az autó komputerében lévő információkat, hibaüzeneteket és ezek kódjait, miután szoftveresen törlik ezeket a hibákat, a szakemberek a hardveres kijavításukat, szerelésüket is elvégzik szükség szerint.

A személyautók diagnosztikáját a szervizben laptop vagy terminál számítógép segítségével és egy hordozható olvasó csatlakoztatásával végzik a hozzáértő szakemberek. A legújabb diagnosztikai szoftverek segítségével a laptopon megjeleníthetőek a személyautó rendszerében felmerülő legkisebb hibák vagy eltérések is. Ezek ismeretében elvégezhető az autó beállítása és a nagyobb hibák megjelenése megelőzhető ez által.

A laptopos diagnosztika során az autó üzemeltetésének összes paramétere egyetlen kijelzőn jelenik meg realtime módon. A típus specifikus adatokkal való összehasonlítást azonnal elvégzi a rendszer átlátható módon kijelzi az esetleges eltéréseket.

Mikor kell elvégezni a személyautó diagnosztikáját?


Általánosságban elmondható, hogy akkor kell szervizbe mennünk és kérnünk az autó laptopos diagnosztikáját, ha a műszerfalon világít a hibaüzenet, vagy ha az autó üzemeltetése során eltérést tapasztalunk a motor normál működésében. Mindenképpen érdemes elvégezni ezt a vizsgálatot, ha használt autót vásárolunk, illetve évente egyszer a rendes szerviz közben.

A személyautók számítógépes diagnosztikájának típusai a szervizben:

  • felfüggesztés vizsgálata
  • motordiagnosztika
  • transzmisszió vizsgálata.
Miért kötik rá a laptopra a szervizben az autót és vizsgálják olyan hosszú időn keresztül? A személyautók diagnosztikája laptop segítségével Budapesti szervizben is elvégezhető profi szakemberek segítségével rövid idő alatt, hogy biztonságosan autózhassunk egész évben. További érdekes témákat ajánlunk: laptop, autó, diagnosztika, szerviz, vizsgálat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése