2013. szeptember 16., hétfő

Tiltott gyümölcs az új kompakt Peugeot szedán

A Peugeot kedvelőinek, íme egy újabb szuper autó. Kínában dobják majd piacra az új Peugeot 308-as lépcsős hátú változatát. Frankfurtban láthatta a nagyközönség először a Peugeot új kompakt autóját, a 308-as második generációját. A normál autó mellett még a 308 R tanulmányt is látni lehetett, amivel kapcsolatban csak annyit jegyeztek meg sejtelmesen: semmi akadálya nincs a sorozatgyártásnak, de még nem született pozitív döntés.

Egy másik változattal kapcsolatban már ennél is előrébb tart a fejlesztés. Kezdjük rögtön a legrosszabbal: Európában nem fogják forgalmazni ezt a változatot, túlságosan veszélyeztetné az 508-ast a jó nagyra nőtt kompakt szedán.

Kínában ellenben ez lesz a legnépszerűbb változat, hiszen arrafelé nem komálják a vásárlók az ötajtós karosszériákat. Motorból valószínűleg háromféle benzines lesz majd, az 1,6-os szívó lesz az alap, a 2,0 literes szívó a középső, és az 1,6-os turbó a csúcs-erőforrás, utóbbi kettőhöz hatfokozatú, automatikus váltót is lehet majd kérni. Szuper autó, szuper felszereléssel, teljes luxus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése