2013. szeptember 21., szombat

Porsche, a név kötelez

Még soha nem hallottam olyanról, hogy valaki tíz perc alatt megszülessen. Annyi kellett csak hozzá és a kicsi már kint is volt - talán mert tudta, hogy Porschénak fogják nevezni.

Egy várandós nő egyik percről a másikra, egy hipermarket kellős közepén kezdett vajúdni.  Joy Lowther (28) világ életében imádta az autókat, és bár mostanában csak álmodozhat róluk (maga háztartásbeli, élettársa éppen munkanélküli), legalább anyaságában kiéli szenvedélyét. Nyolcéves fiát Alfának, hároméves lányát Mercedesnek nevezte el (Alfa valójában Alfie, azaz Alfred, de így senki nem szólítja), így már előre eldöntötte, hogy születendő lányát Porschénak fogják hívni.

Arra azonban nem gondolt, hogy név kötelez: a kicsi Porsche nem bírta kivárni a kilenc hónapot, és már a harminchatodik héten elrajtolt, éppen, amikor anyukája egy nagy áruház bébiosztályán válogatott ezt-azt. A szülést végül az áruház igazgatónője vezette le, s kislány rekord tíz perc alatt gyorsult nulláról százra, akarom mondani, jött világra.

Édesanyja, aki a szülés után hivatalosan is kezdeményezte, hogy legnagyobb fiának keresztnevét Alfára módosíthassa, ezzel azonban még nem ért tervei végére. "Imádom az autónevek hangzását. Szeretnék még egy gyereket. Ha fiú lesz, Bentley-nek fogom keresztelni."

Ha ez így lesz, a család hatéves fia, szegény Frank nagyon egyedül fogja magát érezni hétköznapi embernevével, de még az is előfordulhat, hogy az autóimádó anyuka átkereszteli őt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése