2013. június 20., csütörtök

Mielőtt nyáron útra kelnénk

Itt a nyár, mindenki üdül, elutazik. Jó ha felkészüljünk  a közlekedési dugókra: ne hagyjuk autónk tankját teljesen kiürülni.

Debrecen – A nyári szabadságolások és az iskolai vakáció idején a családok gyakran útra kelnek a kellemes vízpart, a nyaralás helyszíne, vagy éppen a nagyszülők felé. A szabadság érzetét a mindig készen álló autó biztosítja igazán, a hűséges útitárs viszont könnyen problémák forrásává válhat.

Bármikor megeshet
Műszaki hiba vagy baleset sajnos bármikor történhet, de a gondok javarésze megelőzhető, kivédhető vagy odafigyeléssel el is kerülhető. A nagy forróságban pedig még inkább körültekintőnek kell lennünk, mielőtt útra kelünk. Egy biztosító elemzései is alátámasztják, hogy a beérkező segélyhívások 26 százaléka a járművek motorjaival kapcsolatos meghibásodásokkal hozható összefüggésbe.
A rendszeresen szervizelt és gondosan üzemben tartott autókra kevésbé jellemzők a váratlan műszaki hibák. A nyári hónapok idején fokozott figyelmet érdemes fordítani a hűtővíz szintjére. Szintén a műszaki hibák közé sorolhatók az akkumulátorral kapcsolatos gondok. Érdemes felkészülten útnak indulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése