2016. július 22., péntek

Vége az Uber-nek Magyarországon


Uber alkalmazás okostelefonra Magyarország
Lényegében betiltották az Ubert

Július 24-én távozik a mobil applikációval rendelhető szolgáltatás


Kivonul a magyar piacról az Uber személyszállítási, taxi szolgáltatás. Az ok a törvényi szabályozás megváltoztatása, mely a működtetők szerint ellehetetleníti a szolgáltatás további üzemeltetését.

Az Uber egy mobil applikációval optimalizált taxi-szolgáltatás, melynek lényege, hogy a rendszer a legközelebbi autót küldi a kliens elé, ezért minimális a várakozás, az útvonalat szintén az applikáció határozza meg, ezért elkerülhetőek a csalások.

Miért távozik a szolgáltatás?


Sokáig úgy tűnt, hogy a taxis tiltakozás még jót is tett az applikációnak, hiszen egy nagyobb volumenű marketing kampánnyal ért fel az autós személyszállítással foglalkozók számára. A sofőrök rendelkeznek minden szükséges engedéllyel, adót is fizetnek, az új szabályozás értelmében mégis elveszíthetik jogosítványukat és autójukat is az Uberezők.

A szolgáltatásban résztvevők és a taxisok között egyetlen különbség az volt, hogy bár az Uber autói is levizsgáztatott, szigorúan ellenőrzött autók, de bizonyos paramétereik, és színük nem felel meg a törvényi előírásoknak. A taxi társaságokkal ellentétben rugalmas árszabásuk sem igazodik a taxi társaságok által használt díjazáshoz.

Bár a különbségek nem nagyok, ha az Uber belement volna a változtatásokba, a szolgáltatás épp azt a jellegét veszítette volna el, amiért az emberek megkedvelték és használták.

Az üzemeltetés leállításának egyik fő oka, hogy a kormányhatározat értelmében lehetőség lett volna letiltani az okostelefonos alkalmazás magyarországi működését, ami példa nélküli jelenleg.

 Vége az Uber-nek Magyarországon a felhasználók óriási bánatára történik mindez. Az Uber egy olyan taxi-s applikáció, amely nem igényel különösebb marketing reklám tevékenységet, mert az okostelefon használók már jól ismerik és sokan szeretik és használják is azt. Fontos témák ezzel kapcsolatban: autó bérlés, Uber alkalmazás, taxi hívás, applikáció mobiltelefonra, netes alkalmazás, okostelefon szoftver, szolgáltatás bérlés, SMS küldés mobiltelefonra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése