2013. augusztus 12., hétfő

Ősszel jönnek az olcsó Citroenek

Laptopról vezérelt autópiac


Budapest Autó Szerviz Szolgáltatás. Új modell, új kinézet az üveg pláza budapesti teraszán. A magyar szerviz hálózattal is rendelkező PSA eddig teljesen párhuzamosan futtatta egymással a Peugeot és a Citroen márkákat. Legfeljebb a téli stílus jelentett némi eltérést, de sok modellnél csak a jelvéd - védjel különbözött. Most azonban megpróbálnak valami mást, hátha így többet kereshetnek az autopiacon.

autóbérlés - laptop terasz
Citroen - Budapest Terasz - szerviz és szalon

Az üzleti marketing elképzelés az, hogy a Peugeot marad a kínálat közepén viszonylag elegáns, konzervatív modellekkel, a Citroen DS modellek viszik a furcsa de igényes kivitelű vonalat a megszokott, komplikált műszaki megoldásokkal, míg a C-line modelleket kifejezetten kis pénzű vásárlóknak szánják. Abban bíznak, hogy a műszakilag egyszerű típusokat az alacsony árfekvés és az érdekes formatervek kombinációja népszerűvé teszi, legalább annyira, mint a Dacia szuperolcsó, de legfeljebb átlagos külsejű autóit.

Egyelőre annyit engedtek sejteni, hogy az első C-line modell, amely az őszi-téli Frankfurti Autószalonon lesz először látható, a C3-ast váltja fel a kínálatban, de később a C1 és a C4 típusok helyére is ilyen, olcsóbb autó kerülhet. Valószínű, hogy a C5 teljesen eltűnik, az utódja a DS sorozatba tartozik majd a budapesti szerviz terasz placcon, a kisebb kategóriákban viszont legalább négytagú palettát kínálnak majd C-line típusokból Magyarország szerte.

A PSA csoport az elmúlt években vaskos veszteségeket szenvedett el a cégmogulok laptopjáról rosszul vezérel, és ezért gyengélkedő európai személyautó-piacnak köszönhetően, és úgy néz ki, az új Citroenektől remélik a helyzet javulását. Elképzelhető, hogy igazuk lesz, legalábbis a Dacia váratlan népszerűsége alapján az olcsóbb szervizelt laptop típusoktól méltán várhatják az eladások érezhető növekedését. Remélem jól fog kinézni az új autó és mindenkinek tetszeni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése