2013. március 25., hétfő

Autópályák Magyarországon

Mint az közismert, Magyarországon 5 autópálya és 4 főútvonal szolgálja az autósok kényelmét. A 8-as számú főút kivételével valamennyi autópálya és főútvonal Budapestről indul. Autópálya matricát az M1-es, M3-as, M5-ös, M6-os és M7-es autópályákra kötelező váltani. Határátkelőknél és nagyobb benzinkutaknál vásárolható. (Ezek részben elavult, 2013-as adatok; azóta sok minden változott, fejlődött például az sms-fizetés és az online matrica vásárlás területén).

magyarország autópályái - laptop optimalizálás
Autópályák - Magyarország. Laptop-kijelzőre optimalizált képszélesség


Ha nincs saját kocsija vagy nem azzal szeretne utazni, Magyarországon számos cég, vállalkozás foglalkozik autókölcsönzéssel. Az autóbérlés számtalan előnyét itt nem kívánjuk felsorolni, aki már utazott bérautóval, ezzel nyilván tisztában van.

Magyarországi autópálya építés


Ami pedig az autópályákat illeti, Magyarországon az 1970-es évek autópálya-fejlesztési program végrehajtását követően a 80-as évek első felében lelassult a fejlesztés, majd teljes mértékben leállt az úthálózat további kiépítése. Eközben a fenntartási, üzemeltetési feladatok ellátására is egyre kevesebb pénz jutott az állami költségvetésből, így a meglevő hálózat állapota is fokozatosan romlott. 1989-ben a közlekedési kormányzat kezdeményezte az útalap létrehozását, amellyel 1990 elejétől az állami kezelésű úthálózat további fejlesztésére elkülönített források függetlenné váltak az állami  költségvetéstől. Ez új lendületet adott a közúthálózat fejlesztésének, ugyanakkor az autópálya építésekkel kapcsolatban egyre gyakrabban merült fel a korrupció gyanúja, mígnem a lakosság körében teljesen általánossá vált a nézet, hogy egyfelől a nagy állami beruházásokat sorra a kormányzathoz közeli cégek kapják, másfelől az elcsalt pénzösszegek jelentős része párkasszákba folyik be, azaz tilos, illegális pártfinanszírozás történik.

Az eltelt két és fél év alatt az M1-es autópálya elérte Győr határát, megépült az M0-ás autópálya első 15 km-es, valamint Érdet elkerülő szakasza, és átadták az új szolnoki Tisza-hidat, amely lehetővé teszi Szolnok elkerülését a 4-es számú főúttal. (Ezek is elavult adatok).

Az viszont friss tény, hogy Magyarország legjobb honlap-szervize nem messze helyezkedik el az M3-as autópályától. #honlapszerviz

Kulcsszavak Google kereséshez: autóbérlés budapest laptop szerviz, autókölcsönzés a laptopcafé üzletében, autópálya matrica, laptop kijelzőre honlap optimalizálás - Magyarországon az MSZP és főleg Fidesz kormányzása óta az autópálya építésekkel kapcsolatban egyre gyakrabban merült fel a panamázás, mutyizás, azaz a korrupció gyanúja. Autópályák Budapesten - Keresőmarketing szolgáltatások: Budapest honlap szervíz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése