2013. július 27., szombat

Magyar Nagydíj – Vettel szerint van még hova fejlődni

Aki autóversenyzés rajongó, annak éppen itt az ideje, hogy elkezdjen szurkolni. A 28. Forma-1-es Magyar Nagydíj első két szabadedzését megnyerő Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnoki címvédő pilótája szerint még van hova fejlődniük a hétvége folyamán.


A 26 éves háromszoros vb-győztes a pénteki gyakorlások után azt mondta, elégedett az autójával, de akárcsak bármelyik másik hétvégén, a csapatnak most is sokat kell még dolgoznia.
“Az átdolgozott gumik teljesen másképp viselkednek, mint a korábbiak, azt gondolom, a Pirelli a helyes irányba tart” – vélekedett Vettel a tavalyi, mostanra átalakított szerkezetű abroncsokról, amelyeket először a Hungaroringen kaptak meg a pilóták.
Vettel csapattársa, az év végén visszavonuló ausztrál Mark Webber – aki mindkét pénteki szabadedzésen második volt – leginkább a vasárnapi futamra koncentrál.
“Az időmérő edzés természetesen nagyon fontos, de a versenyre kell igazán odafigyelnünk” – nyilatkozta a 36 esztendős pilóta. “Ma minden remekül ment, jó volt vezetni az autót, a csapat remek munkát végzett.”

Az egyéni pontversenyt vezető Vettel egyik nagy riválisa, az összetettben második Fernando Alonso (Ferrari) Webbertől eltérően a legfontosabbnak azt tartja, hogy az időmérő jól sikerüljön.
“Ez az egyik olyan helyszín, ahol nagyon lényeges, hogy az első sorból tudjunk startolni” – mondta a spanyol versenyző, aki hétfőn ünnepli majd 32. születésnapját. “Azt gondolom, mindenki a kvalifikációra állítja majd be az autóját, még akkor is, ha ezért egy kicsit fel kell áldoznia a versenystratégiájából.”
A vb-pontversenyben harmadik finn Kimi Räikkönen (Lotus) felemásra értékelte a pénteki napot: “Nem volt a legjobb, ugyanakkor azt sem mondhatom, hogy rosszul alakult. Vannak még olyan részletek az autó beállításain, amelyekben fejlődnünk kell. Megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni az időmérőn, s meglátjuk, hogy ez mire lesz majd elég.”
El ne felejtsük, a Magyar Nagydíj vasárnap 14.00 órakor kezdődik a Hungaroringen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése