2013. július 23., kedd

Csak sofőrrel kaphatnak kínai bérautót az európaiak

Ha utazásunkon szeretnénk autót kölcsönözni, jobb ha ezt még előre megrendeljük és megszerzünk minden információt, mert az egzotikus országokban nem árt felkészülni nehézségekre és furcsaságokra.Az Avis autókölcsönző saját adataira alapozva azt állítja, hogy a magyarok általában az utolsó pillanatban gondolnak arra, hogy bérautóra is szükségük lesz nyaralásuk során. Sokan csak kivárnak, hátha olcsóbb autót találnak, de ez nem jó stratégia: az utolsó pillanatban jellemzően csak drágább ajánlatokat lehet találni, a kölcsönzők ugyanis a szezonalitás figyelembe vételével alakítják flottájukat. Így akár hiány is kialakulhat, ami az árakat felfelé mozdíthatja.

Az utazási irodák visszajelzései szerint idén népszerűek az ázsiai úti célok, a kontinensen azonban nem árt nehézségekre is felkészülni. Kínában például európai jogosítvánnyal nem vezethető bérautó, kölcsönzés esetén egy sofőrt is meg kell fizetni, amely körülbelül 10 eurós napi plusz költséget jelent. Japánban a nemzetközi kölcsönzők nincsenek jelen, Kubában szintén nem történt meg a piaci nyitás. A közlekedést nehezíti a karibi országban, hogy korlátozzák a szabad mozgást, nem mehet mindenki arra, amerre csak akar, engedélyeket kell beszerezni az utazáshoz országon belül.

Az arab országokban és Izraelben fejlett autókölcsönzési kultúráról beszélhetünk, itt minden gond nélkül bérelhető autó, ahogy Ausztráliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Észak-Amerikában is. A magyar bérlőkre egyébként jellemző, hogy külföldi utazásaik során nem az autó kategóriája vagy márkája a döntő számukra. Az olcsó, heti akár 50 ezer forintért elérhető modelleket keresik: ha lehet választani, akkor a jobb felszereltségű modellt viszik, de felárat külön nem akarnak fizetni az extrákért.
Én személy szerint, mindent szeretek időben lefoglalni, megrendelni és természetesen a jobb felszereltségű modellt választani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése