2013. április 14., vasárnap

Autóbérlés kis-, közép- és nagyvállalatok részére


Autót bérelni ma már egyszerű, de azért meg kell válogatnunk, hogy milyen céget választunk.
Egy cégvezetőnek mindent meg kell tennie azért, hogy minimalizálhassa vállalkozása költségeit, és kizárhasson minden olyan felesleges kiadást, amely ellehetetleníti, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki cégéből. Ilyen plusz költség a céges autóflotta fenntartása, amely rengeteg pénzt emészt fel.
Gondoljunk csak a járulékos költségekre, a kötelező felelősségbiztosításra, a cascóra, a lízing törlesztőrészleteire, a szervizelésre, karbantartásra, a lemosatásra… Ezek a teendők sokszor egy teljes embert igényelnek, így a cégvezetőnek még egy munkatársat kell foglalkoztatnia. Ráadásul az autó értéke évről évre csökken, és egy néhány éves autót már vezetni sem akkora élmény, mint új korában. Arról nem is beszélve, hogy ha ügyfelekkel találkozunk, akár tetszik, akár nem, reprezentálnunk kell: egy nem épp a legújabb modellel pedig nem tüntetjük fel a legjobb színben önmagunkat és cégünket.



Az autókölcsönzés sokkal költséghatékonyabb megoldást jelent, mint a vásárlás, főként akkor, ha a munkatársak csak ritkán vezetik a gépkocsikat. A saját céges autó fenntartási költségeit akkor is fizetnünk kell, ha épp nem használjuk a járművet, mert például szabadságon vagyunk. Ráadásul, ha a cégnek vissza kell fognia a költéseit, és emiatt el kell adnunk az egyik autót, csak töredékáron tudunk tőle megszabadulni. A bérautóért viszont csak aznap fizetünk, amikor valóban használjuk, és a járulékos költségei sem minket terhelnek. Ráadásul bármikor válthatunk nagyobb autóra vagy épp kisebb, gazdaságosabb gépkocsira is. És mindig a legújabb, legmodernebb modelleket vezethetjük, így az üzleti találkozókra kényelmesen utazhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése