2014. január 28., kedd

Milyen veszélyek fenyegetik a sofőröket?

Nem csupán a mindenki által ismertek... Washington államban egy 28-30 év körüli  gépkocsivezető például szokatlan módon szenvedett súlyos sérülést.

A történteket egy kertvárosi házban élő család tagjainak az elbeszéléséből ismerjük. 2014. január 25-én hajnali egy órakor az ott élő Donald Wilkes arra ébredt, hogy a házuk valamitől remegni kezdett. Nyomban felébresztette családja tagjait, akikkek kirohant az utcára. Ugyanis földrengésre gyanakodtak. Ám a földkéreg mozgásáról szó sem volt, kertvárosi házuk előtt egy erősen füstölő Wrangler dzsipp állt kitört ablakokkal, megrongálódott tetővel. Műszerfala is leszakadt és az utastér bal oldala vértől volt lucskos....

"Az egész utcát beborította a sűrű füst. Még járt a kocsi motorja, így a fiam odaugrott, hogy leállítsa, ekkor vette észre, hogy az illetőnek hiányzik egyik kézfeje." - mondta el a helyszínre érkező rendőröknek a férfi. "A 28-30 év körüli, erős testalkatú sofőr meg sem mozdult, csak nyöszörgött:  Istenem! Istenem!"

Wilkesék szorítókötést tetteka csonkra; a perceken belül a helyszínre érkező mentősök szerint ezzel megmentették a pilóta életét. Később megtalálták a férfi kézfejét - félutcányira hevert a járda mellett, összeroncsolódva. A robbanásra gyanakodó rendőrök kihívták a tűzszerészeket, akik az autóban több robbanószert találtak. Nem tudni, a dzsipp mit keresett a hajnali órán gyanús robbanószerekkel a kertvárosban, s azt sem, pontosan mi és miért robbant fel a sofőr kezében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése