2017. április 5., szerda

Bérelt autóval szállított gumicsónak

Utánfutó a gumicsónakhoz szállításra
Hagyományos autós utánfutón szállított gumicsónak.

Budapestről utánfutóval a tengerhez


A gumicsónak szállítása egy bizonyos mérethatár felett már problémás lehet. A kis méretű gumicsónakokat könnyen szállíthatjuk akár bérelt autóval is, hiszen táskaméretűre összehajtva kényelmesen elfér a csomagtartóban vagy a tetőcsomagtartón a laptop mellett is. A tengerhez érve vagy a folyóparton a kisebb csónakokat könnyedén felfújhatjuk egy elektromos, akkumulátorról működtethető pumpa, szivattyú segítségével.

A 3 - 3.8 méter hosszúságú gumicsónak, 15-30 lóerős motorral könnyen szállítható autóval is, egy utánfutó segítségével. Az autóval közlekedő, kényelmes horgászok nem mindig akarnak időt vesztegetni azzal, hogy széthajtogassák és felfújják a gumicsónakot, felszereljék rá a csónak motort.

Egy 2,8 méter hosszúságú, 5 lóerős motorral szerelt csónak esetében nem probléma autóval szállítani, összerakni és vízre tenni. Egy nagyobb, 70-80 kilogrammos gumicsónakot azonban már nehezebben lehet szétszedni, összerakni. A 40 kilogrammos motort sem szívesen pakolgatjuk a bérelt autó csomagtartójába.

Budapestről indulva nehézkes lehet autóval és utánfutóval átvergődni a városon csúcsforgalomban, azonban a vízhez érve szinte azonnal használatba lehet venni a gumicsónakot. Az autóval szállított gumicsónakok összeszerelt állapotban azonnal rendelkezésre állnak, viszont a forgalomban problémás a manőverezés a hosszú járművel.

Speciális utánfutó az autóhoz?


A boltokban rengeteg különféle utánfutó típussal találkozhatunk, azonban ezek nem mindegyike alkalmas az összeszerelt gumicsónakok szállítására. Az éles peremek, a kötelek és rögzítők számára kialakított kampók kárt tehetnek a gumicsónak anyagjában.

Ha nem szeretnél nagyobb összeget fordítani speciális utánfutó vásárlására az autó mellé, akkor megteszi egy nagyméretű PVC linóleum is. A bérelt, kölcsönzött vagy megvásárolt hagyományos utánfutó teljes felületét takard le új vagy használt linóleummal, így a gumicsónak védett lesz az éles vagy hegyes peremektől és biztonságosan szállíthatod Budapestről vidékre vagy a tengerhez.
Bérelt autóval szállított gumicsónak a vezető és laptoptulajdonos örömére az akkumulátort is kíméli. A gumicsónak és csónak szállítása Budapestről a vízpartra vagy a tengerhez, speciális utánfutó vagy személyautó segítségével lehetséges, melyek bérlete könnyen megoldható szolgáltatásként a szervizben is. Néhány további érdekes és izgalmasnak tűnő téma további olvasásra: autó, utánfutó, bérlés, Budapest, gumicsónak, csónak, szállítás, vásárlás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése