2015. június 19., péntek

Szerver- és webszolgálat, Bp SMS

Szerver-szolgáltatások: hosting, bérlés, VPS
A mezei honlaptulajdonosnak nincs szüksége saját szerverre. Mit is kezdene vele. Tárhelyet bérel (újabban több gigabájtnyi webtárhelyhez is igen jutnyosan hozzajuthat), azon jól eldöcögnek a blogjai, szépen elvannak statikus oldalai, még a jumala vagy drupal alapú kisebb portálok, webshopok, fórumok is szépen futnak. Nagy forgalmú és különleges igényű weboldalakat magánemberek ritkán üzemeltetnek, így ritkán támad olyan igényük, hogy a webtárhely szolgáltatás már ne elégítse ki elvárásaikat.

Más a helyzet cégek esetében. Igazán komoly vállalkozás egyfelől saját fejlesztésű honlapban gondolkodik (itt extra igények merülhetnek fel), másfelől fokozott mértékben szem előtt tartja a biztonsági szempontokat, harmadrészt pedig számít arra is, hogy oldalán jelentős forgalom keletkezik. Napi több tízezer látogató esetében már komolyabb infrastrukturális háttérre, nagyobb teljesítményű hardvereszközökre van szükség, és a programozás speciális volta, valamint a biztonságos működtetés feltételeinek a megteremtése is szerver oldali hozzáférést igényel.

A "saját szerver" biztosítása többféleképpen megoldható. Nagy cég megengedheti magának, hogy minden hardvereszközt megvásáról, elhelyez és üzemeltet. Ehhez anyagi háttér, megfelelő helyiség (szerverterem) és műszaki apparátus, személyzet szükséges. Igen nagy kapacitás és teljesítményigény esetében ez indokolt lehet.

Szerver szolgáltatások: hosting, bérlés, VPS



Sokak számára célszerűbb megoldás, ha a megvásárolt szervert egy erre specializálódott cég szerverparkjában helyezik el. A szerver hosting esetében a műszaki háttér biztosítása a szolgáltató felelőssége, a tulajdonos ezektől a terhektől mentesül.

További lehetőség a szerverbérlés: nem vásárolja meg, csak béreli ez esetben az ügyfél a gépet, amelyet ebben a konstrukcióban is teljes felhatalmazással és hozzáféréssel kezelhet - épp csak nem viheti haza.


>> Újabban a fenti lehetőségeknél is népszerűbb a VPS szerver dedikálás is egyre többen élnek vele. Ennek lényege, hogy egy nagy teljesítményű szervergép kapacitását több felhasználó között osztják fel, akik teljes körű rendszergazdai felhatalmazással rendelkeznek egy adott kapacitás fölött - amely mögött azonban nincsen egy konkrét hardvereszköz, csupán virtuális szerver; de még ez sem feltétlenül egyetlen nagy anyaszerver osztott kapacitásával működik, mert a legkorszerűbb konstrukcióban több szervert kapcsolnak hálózatba, és a szolgáltatás "felhő üzemmódban" használja ki a kapacitást: az aktuális funciók épp azon a gépen futnak, amely kevésbé terhelt. Így bár konkrét "vas" nincs a szolgáltatás mögött, a felhasználó saját IP-címmel is rendelkezhet és dedikált szerverként használhatja a dinamikus virtuális szerver nyújtotta szolgáltatást.

A teljesítmény kihasználása az üzemeltető részéről így rendkívül költséghatékony - a felhasználó pedig kedvező áron jut szinte korlátlan szerverkapacitáshoz.

Ugyanezek a szolgáltatások a szerveroldali plusz lehetőségek mellett természetesen honlapok futtatására is alkalmasak, azaz webszolgálat gyanánt is működnek - számos cég kínál felhasználói csomagokat valamennyi szolgáltatói típusból.

 Gateway SMS küldés tömegesen

Csoportos üzenetküldés mobil marketing tevékenység keretében nagy ügyfélkör számára. SMS-kampány indítása a Dexion polcrendszer piaci értékesítésének javítása céljából: 

 Webszolgálat Budapest: virtuális szerverek, dedikált IP


Web és Server szolgáltatások Budapesten. Szerver hosting és szerver bérlés megoldások, VPS service Bp., dedikált és virtuális szerverek, biztonság, redundáns áramellátás tömeges sms küldő szolgáltatáshoz, csavarmentes salgópolc webáruház - budapest - tömeges sms küldés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése